HTML

Jól festesz!

Sok-sok tapasztalatunk gyűlt össze az elmúlt évtizedekben, ezekből szeretnénk átadni a legfontosabbakat, leghasznosabbakat. A székesfehérvári Krüger Festékkereskedés csapatától szeretettel. Honlapunk: http://krugerfestekbolt.hu/

Friss topikok

Jól festesz!

A Krüger Festékkereskedés szaktanácsadó blogja

2013.09.30. 10:10 jólfestesz

Kormos, nikotinos, penészes a fal! Hogyan tüntessem el?

Címkék: székesfehérvár korom penész krüger festékbolt festékkereskedés szigetelősó folttakaró festék kormos fal nikotinfolt

 

burnt-paint-on-the-wood-wall.jpg 

Néha előfordul, hogy véletlenül kigyullad a konyharuha és a konyha csupa korom lesz, vagy penész üti fel a fejét, esetleg a dohányfüsttől besárgulnak a falak.

Hogy lehet ezt eltüntetni?

Ha egyszerűen csak lefestenénk, akkor csak sokadszorra tüntetné el a foltot a festék, ha eltüntetné.

Kaphatóak folttakaró festékek ugyan, de ezek sajnos elég drágák.  

Létezik azonban egy egyszerű, mégis takarékos megoldás! Szigetelősónak hívják. Ez egy speciális por, amit vízben kell feloldani, majd ecsettel felkenni a problémás területre, ahol egy láthatatlan réteget képez. Erre már ráfesthetünk bármilyen festékkel és újra szép lesz a fal!

Szólj hozzá!

2013.09.25. 11:41 jólfestesz

Lukas kipufogó

Címkék: javítás festék üvegszálas krüger tömítés paszta festékbolt hőálló festékkereskedés lukas kipufogó kilukadt

Mit teszünk, ha kilukadt a kipufogónk? Elvisszük a szerelőhöz vagy megjavítjuk mi. Ha az utóbbi mellett döntünk, szükségünk lesz egy kipufogó javító készletre, ami egy javító pasztából és egy speciális, hőálló, üvegszálas anyagból áll, amit rá kell tekerni a sérült részre, majd az egészet be kell vonni a pasztával.

kipu.jpg

Ez gyorsan, tartósan és teljesen légmentesen eltömíti a nagyobb repedéseket, lyukakat.

---

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz hozzánk a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

2013.09.18. 11:28 jólfestesz

Héra effekt

Címkék: székesfehérvár prémium belső héra kolor krüger falfesték festékbolt festékkereskedés héra effekt

Egyre több ember vágyik valami nagyon egyedire, különlegesre a környezete kialakításakor – többre, mint amit a hagyományos festés és tapétázás nyújtani tud, valamire, ami eltér a megszokottól. Az ő számukra készült a Héra Effekt belső falfesték, amely különleges, egyedi falfelületek – falrészek speciális „borító anyaga”.

Ha szeretnéd egyéniségedet, ötleteidet és kreativitásodat a megszokottól eltérően kifejezni, próbáld ki a Héra Effekt belső falfestéket! Antik hatású mediterrán hangulatot idéz, amely a régi, kiváló olasz művészeti hagyományt ötvözi a legmodernebb, legfejlettebb technológiával.

Igazi kreatív élményt ad már munka közben is felhasználójának! Kis kézügyességgel saját kézzel is felhordható.

héraeffekt.jpg

A Héra Effekt belső falfestékek színükben
harmonikusan illeszkednek - így  kombinálhatók - a Héra Kolor Prémium selyemfényű belső falfestékekhez. Egy helyiségen belül falak–falrészek festésekor ízlésünk – és pénztárcánk - lehetőségei szerint, megosztva
használhatjuk a kétféle falfestéket – ezzel még egyedibb felületeket hozva létre.

---

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz hozzánk a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

2013.09.11. 10:25 jólfestesz

Akril

Címkék: székesfehérvár átlátszó normál akril repedés krüger festékbolt hézag festékkereskedés festhető akril kartus gyorskötő esőálló

Festhető akrilként is szokták emlegetni. Lényegében arra való, hogy a hézagokat, repedéseket (ajtóknál, ablakoknál, réseknél) festés előtt kitöltsék vele. Ez utána megszárad, csiszolható lesz, majd csiszolás után festhető. 280-310 ml-es kartusokban kaphatóak, kinyomópisztoly szükséges hozzá.

 akril.jpg

Többféle típus létezik:

-normál akril (kb. 15 perc alatt köt meg),

-gyorskötő akril (kötési idő 3-4 perc),

-esőálló akril (kültérben használható),

-átlátszó akril (a normál fehér színnel ellentétben átlátszó).

---

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz hozzánk a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

2013.09.03. 10:22 jólfestesz

Platinum festék

Címkék: székesfehérvár festék platinum krüger festékbolt festékkereskedés

A Platinumról írok, ami az egyik legkedveltebb magyar színes festékcsalád. 44 gyári színben kapható, 1, 2,5 és 5 literes kiszerelésekben, illatosított valamint formaldehid mentes. Jól takar, sűrű, szinte zselés állagú.

polifarbe platinum passztel.jpg

Az 5 literes dobozon a kiadósságot illetően 100 nm-t írnak egy rétegre, de javaslom, hogy számoljunk inkább kevesebbel és akkor nem fog elfogyni a festék a szoba háromnegyedénél.

Amennyiben mosható felületet szeretnék, létezik ebben a családban egy kiváló, Falfény nevű termék is, ami egy selyemfényű lakkszerű bevonatot képez a falon. Ideális konyhába, gyerekszobába, előszobába. Jó hír, hogy amennyiben évek múlva újra szeretnénk festeni falainkat, nem kell lecsiszolni ezt az anyagot, hanem egyszerűen csak rá kell kenni az új festéket.

---

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz hozzánk a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

2013.08.28. 10:19 jólfestesz

Spré, vagy spray? Mindegy, festékszóró!

Címkék: székesfehérvár spray beltér krüger kültér festékbolt spré vízbázisú festékkereskedés festék spray

Van olyan, amikor az ecsetelős festék helyett célszerűbb sprayt használni. Nézzük meg, mit érdemes tudni róluk?

festek_spray.jpg

Létezik belőlük oldószeres, illetve vízbázisú. Mindkét verzió nagyon gyorsan szárad. Érdekesség, hogy az általunk forgalmazott vízbázisú spray-knek barack illata van. Beltérre és kültérre egyaránt alkalmazhatóak, az oldószeresek benzin és olajállóak. Szinte bármilyen felületre fújhatók: fa, fém, kő, papír, karton, üveg és számos műanyag. Rájuk is igaz, ugyanúgy, ahogy az ecsetelős festékekre, hogy plusz 5 fok alatt nem használhatóak, mert nem szárad meg és megfolyik. Színválasztékra nem lehet panasz, hiszen szinte minden standard RAL színben kaphatóak.

Kiadósságot nehéz megmondani, mert az nagyban függ a veszteségtől, de általában egy 400 ml-es flakon kb. 2-3 m2 egyenletes felületre elég.

---

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz hozzánk a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

2013.08.21. 10:10 jólfestesz

Megint az a lábazat...

Címkék: székesfehérvár festék pala lábazat krüger festékbolt kopásálló vízbázisú festékkereskedés fényálló lúgálló

A lábazatnak és a palának is bőven kijut a „jóból”. Éri a nap, az eső, a hó, a felverődő sár, lepisilik a kutyák, legalábbis a lábazatot. Ezért az erre kitalált festék egyik jellemzője, hogy nagyon jól bírja a „gyűrődést”, másik, hogy könnyű vele dolgozni, mert vízbázisú.

lábazat2.JPG

Ezen kívül fény-, lúg-, és erősen kopásálló. 

Nagy fémfelületek (garázs-, műhelyajtók, pavilonok) díszítő festésére is használható.

13 féle (fehér, okkersárga, szürke, kék, bézs, citromsárga, sötétszürke, világoszöld, sötétbarna, vörös, sötétzöld, világosbarna, piros) színárnyalatból lehet választani

---

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz hozzánk a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

2013.08.15. 11:27 jólfestesz

Hova akasszalak?

Címkék: székesfehérvár tárolás fejjel lefelé krüger festékbolt festékkereskedés festékdoboz

Hogyan tároljuk a felbontott festékes fém edényt?

 paint_box.jpg

A legtöbb esetben a fém dobozos festékeket csavarhúzóval bontjuk fel. Ilyenkor óhatatlan, hogy megsérül a perem. Hiába zárjuk vissza használat után a dobozt, levegőt kap és bebőrösödik. Ezért célszerű visszaegyengetni a peremet és fejjel lefelé tárolni a dobozt

Ha nem egyengetjük vissza a peremet, akkor úgy is járhatunk, mint az egyik kedves ismerősöm. Ő fejjel lefelé fordította ugyan a dobozt, de nem záródott rendesen a tető, ezért elég szép mennyiségű festék kifolyt, és a tető odaragadt a polchoz. Természetesen hiába próbálta megmozdítani a dobozt, az nem mozdult. Így nagy erővel letépte a dobozt a polcról. A doboz a kezében, a festék a földön, a doboztető pedig továbbra is a polcon. Ilyen esetben javaslom, hogy csavarhúzó segítségével szedjük fel óvatosan a polcról.

---

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz hozzánk a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

2013.08.08. 11:14 jólfestesz

Iskola, iskola - néhány szó a táblafetésről

Címkék: székesfehérvár festékbolt táblafesték festékkereskedés iskolatábla pingpong asztal Krüger

Fiatalkorunk talán legmeghatározóbb intézménye az iskola. Néhányszor biztosan letöröltük a táblát akkoriban, de kit érdekelt, hogy mivel van lefestve!? Mi az, ami ennyire bírja a vizes szivacsot? Talán most sem fontos…de ha mégis, akkor eláruljuk, (milyen meglepő) hogy táblafestéknek hívják! Az iskolatáblák festésén kívül azonban bármilyen kül- és beltéri fafelület festhető vele (pl. asztalok, székek, padok, pingpongasztalok stb). Zöld és fekete színben kapható, vízzel oldódó.

at-the-blackboard.jpg

A festék felvitele történhet ecseteléssel, hengerezéssel vagy szórással. 1 és 2 literes kiszerelésben létezik.
Jó tudni, hogy festés után a szerszámokat azonnal vízzel el kell mosni, mert a megszáradt festék már csak erős oldószerekkel (pl. aceton vagy nitro hígító) távolítható el. 
Hígíthatóság: max. 10% desztillált vízzel csomósodás és kicsapódás nélkül
Kiadósság: 10-15 m2/liter rétegenként
Száradási idő: 2 óra 

Ötlet: Otthon jelőljünk ki egy kis felületet ahol tud a gyerek rajzolni. Fessük le iskolatábla festékkel. :D

---

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz hozzánk a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

2013.08.01. 12:20 jólfestesz

Csiki-csuki, a nyílászárók festése

Címkék: székesfehérvár festék nyílászárók krüger festékbolt csiszolni festékkereskedés festése maszkoló szalag

Barátaim, ismerőseim közül sokan vállalkoznak rá, hogy lefessék az ajtókat, ablakokat. Érdemes egy-két gyakorlati tanácsra odafigyelni, és akkor a végeredmény gyönyörű és tartós lesz.

nyílás.jpg

 1.   Ha lehetséges, vegyük le a nyílászárókat és csak festés után tegyük vissza!

2.   Az üvegfelületeket védjük le jó minőségű, jól ragadó maszkoló szalaggal, ami megakadályozza, hogy a festék az üvegre folyjék, és a belső részeket takarjuk le újságpapírral.

3.   Csiszoljuk le alaposan a felrepedezett régi festéket, ahol szükséges fához való gittel javítsuk ki a felületi hibákat!

4.   Mindig alapozunk, és vékony rétegben kétszer fessük le a nyílászárókat.

5.   Hagyjunk bőven időt a festék száradására – így elkerülhetjük, hogy a frissen festett felületek összeragadjanak, és letépjék a festéket egymásról.

6.   Frissen beépített műanyag ablakokról 3 hónapon belül távolítsuk el a védőfóliát, mert különben ráég, besárgul, és csak csiszolással lehet eltávolítani.

7.   Műanyag keret festéséhez mindig speciális, műanyag nyílászáróhoz való festéket használjunk!

8.   Beltérben érdemes jó minőségű vízbázisú festéket használni, mert nincs erős szaga, és 2 – 4 óra alatt teljesen megszárad.

---

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz hozzánk a Facebook-on is!

Szólj hozzá!