HTML

Jól festesz!

Sok-sok tapasztalatunk gyűlt össze az elmúlt évtizedekben, ezekből szeretnénk átadni a legfontosabbakat, leghasznosabbakat. A székesfehérvári Krüger Festékkereskedés csapatától szeretettel. Honlapunk: http://krugerfestekbolt.hu/

Friss topikok

Jól festesz!

A Krüger Festékkereskedés szaktanácsadó blogja

2013.07.23. 12:15 jólfestesz

Mész, hová mész?

Címkék: meszelés glett vödrös mészfesték szilikátos diszperziós

A legősibb festési mód a meszelés. Szerencsére ma már nem kell meszet oltani otthon és speciális meszelővel vékony rétegekben felvinni a mészfestéket a falra. Jó minőségű, vödrös mészfestékek állnak rendelkezésre – akár beltéri, akár kültéri alkalmazásra. Ezek egyszerűen hengerelhetők, könnyen kezelhetők.

Mészfesték alá mindig meszes glettet használjunk!

mész.jpg

A mészfesték ugyan olyan jó légáteresztő képességgel rendelkezik, mint a szilikátos festék. A mésszel történő festés jóval olcsóbb szilikátos társánál. A mészfesték hátránya viszont, hogy kevésbé tartós – hamarabb szükséges lesz újrafesteni, ezért hosszútávra érdemes alaposan meggondolni, mészfestéket vagy szilikátos festéket alkalmazunk-e.

A mészfesték fehér színű – legfeljebb halvány szinekben színezhető.

Mésszel festett falra nem szabad diszperziós festékkel ráfesteni, a mészfestéket vakolatig le kell kaparni, és csak úgy alkalmazható diszperziós festék.

Régebben volt egy hiedelem, hogy új építésű házat először célszerű mésszel kifesteni, mert a diszperziós festék repedezni fog, mialatt a ház teljesen kiszárad. A mészfesték valóban jobb légáteresztő képességű, viszont sokkal nagyobb munka mészfestéket diszperziós festékre cserélni, mint egyszerűen újra festeni szükség esetén. Az újabb, jó minőségű festékekkel nem is várható a repedezés.

---

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz hozzánk a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jolfestesz.blog.hu/api/trackback/id/tr525052096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása