HTML

Jól festesz!

Sok-sok tapasztalatunk gyűlt össze az elmúlt évtizedekben, ezekből szeretnénk átadni a legfontosabbakat, leghasznosabbakat. A székesfehérvári Krüger Festékkereskedés csapatától szeretettel. Honlapunk: http://krugerfestekbolt.hu/

Friss topikok

Jól festesz!

A Krüger Festékkereskedés szaktanácsadó blogja

2013.02.13. 10:47 jólfestesz

Falfestékkel Picassot?

Címkék: székesfehérvár festék krüger falfesték festékbolt Picasso festékkereskedés

Érdekes írást közöl a Múlt-kor történelmi lap.

A művészettörténészek régóta gyanítják, hogy Pablo Picasso volt az első olyan nevesebb művész, aki falfestéket használt képeihez, elérve ezzel azt, hogy festményein elrejtse az ecset által hagyott nyomokat és ezáltal sima felületet hozzon létre.

pica.jpg

A találgatásoknak ezennel vége, miután a lemonti (Illinois, USA) Argonne Nemzeti Laboratórium munkatársai röntgensugaras nanopróbákkal (X-ray nanoprobes) megvizsgálták Picasso Nő piros karosszékben című, 1931-ben befejezett művét, amelyet a Chicagói Művészeti Intézettől vettek kölcsön.

pica2.jpg

Az egészen a festékrészecskék "mélységéig" behatoló szerkezet kimutatta,  hogy Picasso művéhez zománcfestéket használt, amelynek kémiai összetétele megegyezik az első kereskedelmi forgalomba hozott falfestékével, a Ripolinnal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jolfestesz.blog.hu/api/trackback/id/tr945078081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása