HTML

Jól festesz!

Sok-sok tapasztalatunk gyűlt össze az elmúlt évtizedekben, ezekből szeretnénk átadni a legfontosabbakat, leghasznosabbakat. A székesfehérvári Krüger Festékkereskedés csapatától szeretettel. Honlapunk: http://krugerfestekbolt.hu/

Friss topikok

Jól festesz!

A Krüger Festékkereskedés szaktanácsadó blogja

2013.04.17. 11:58 jólfestesz

Ecsetek, hengerek

Címkék: székesfehérvár beltéri ecset henger homlokzat krüger festékbolt festékkereskedés festőecset disznószőr oldószeres mikro-line

Kedves olvasóm, miért is olvasnád el ezt a posztot, ami semmi másról nem szól, mint az ecsetekről és a hengerekről?

Dög unalmas a téma. Tudom, nekem is az...

Viszont nagyon könnyű megtanulni és rendkívül szép lesz a végeredmény, ha a megfelelő ecsetet és hengert használjuk az adott festékhez.

festohenger-keszlet-2012-02-ajandek-01.jpg

Beltéri falfesték:

Nagyon egyszerű: Jelenleg mindenki 100 fajtát javasol. Én csak 1 db-t, ami minden típusú beltéri falfestékhez jó, könnyű vele dolgozni és nem hagy csíkot az átfedéseknél. Neve: Mikro-line henger. Minden méretben kapható: 10cm, 18cm, 25cm. Ha a sarkokat szeretnénk festeni, akkor „vizes” ecsetet vegyünk. Nálunk ez kék színű. A hagyományos ecsetet ne nagyon használjunk, mert teli szívja magát vízzel és használhatatlan lesz, nincs tartása. (Ne tévesszen meg senkit az a tény, hogy a festők 90%-a hagyományos ecsettel festi a sarkokat. 2-3 év alatt mindenki meg tudja tanulni a vizes ecset használatát. De kinek van 2-3 éve? Én most akarok festeni és szépen!)

Érdekesség, ha nem tudtad: A hagyományos ecset disznószőrből van. És persze ez is Kínából jön. Akár hiszed akár nem, a világ hagyományos ecseteinek 99% Kínából jön. Ott él a világ hosszú szőrű disznóinak 99%-a. Senki a világon nem tartotta üzletnek a hosszú szőrű disznó tartását, csak ők. Jelenleg olyan áron adják a szőrt, amilyen áron akarják, nincs konkurenciájuk. Pontosabban van: a műanyag ecset, csak még drága előállítani, de 5-10 éven belül meglesz a technológia.

Lazúr, Zománc:

Ha oldószeres: Filc henger és hagyományos ecset.

Ha vízbázisú: filc henger és vizes ecset (1 fajta van a boltban és kék színű)

 Homlokzat festék:

Van oldószeres is, de azt nagyon különleges esetekre találták ki. Nem igazán lehet találni sima festékboltokban. Előnye, hogy -10 fokban is lehet vele festeni. Ezt nevezem munkamániás festéknek. Mindig mindenkor dolgozik.  :-O)))

Tehát a vízbázisú homlokzat festékhez javasolt:

Henger: legyen 8mm-es a szőr, hogy a felület egyenetlenségeit ki tudja tölteni. Az ecset pedig legyen vizes ecset.

---

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz hozzánk a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jolfestesz.blog.hu/api/trackback/id/tr305051911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása