HTML

Jól festesz!

Sok-sok tapasztalatunk gyűlt össze az elmúlt évtizedekben, ezekből szeretnénk átadni a legfontosabbakat, leghasznosabbakat. A székesfehérvári Krüger Festékkereskedés csapatától szeretettel. Honlapunk: http://krugerfestekbolt.hu/

Friss topikok

Jól festesz!

A Krüger Festékkereskedés szaktanácsadó blogja

2013.05.29. 10:01 jólfestesz

Csiszolás

Címkék: székesfehérvár rozsda krüger festékbolt glett festékkereskedés Csiszolás szemcseméret lecsiszolás szemcse méret

A csiszolást nem sorolnám a kedvenc elfoglaltságaim közé, de ha azt szeretném, hogy sima legyen a festendő felület, akkor nem hagyhatom ki.

SiC-2.jpg

Mihez használhatunk csiszolóvásznat (a teljesség igénye nélkül):

-    fal csiszolásához glettelés után (100 vagy 120-as szemcsemérettel),

-    fa csiszolásához lazúrozás, festés előtt, lakkozásnál két réteg között (120-150-es szemcsemérettel),

-    fémről (akár kerékpár vagy autó) régi festék vagy rozsda lecsiszolása (80-100-as vagy autónál finomabb vizes csiszoló 100 -tól 2500 -ig).

A szemcseméret számozásánál a magasabb szám jelöli a finomabb csiszolót. Kapható 2500-es finomságú vizes csiszoló is, ami már majdnem olyan, mint a sima papír. Ez fényezéshez és polírozáshoz használható.

Egy kis titok. Mit takar a szemcse méret? Mennyi szemcse tölti ki az 1 cm2-t. Tehát ha 40-es a vászon, akkor 40 db szemcse van, ezért nagy szemcsék vannak. Ha 1000-es a papír, akkor sokkal finomabb szemcsék lesznek az 1 cm2-en.

---

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz hozzánk a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jolfestesz.blog.hu/api/trackback/id/tr955301788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása