HTML

Jól festesz!

Sok-sok tapasztalatunk gyűlt össze az elmúlt évtizedekben, ezekből szeretnénk átadni a legfontosabbakat, leghasznosabbakat. A székesfehérvári Krüger Festékkereskedés csapatától szeretettel. Honlapunk: http://krugerfestekbolt.hu/

Friss topikok

Jól festesz!

A Krüger Festékkereskedés szaktanácsadó blogja

2013.05.02. 11:08 jólfestesz

Egy szép fúga...

Címkék: konyha székesfehérvár medence csempe padlófűtés fuga krüger mapei festékbolt festékkereskedés

A fugának sokan kizárólag esztétikai funkciót szánnak, pedig jó tudni, hogy a sok szempont közül, ami egy fugázás során felmerülhet, nem a fuga színe a legfontosabb, ha hosszantartó, megbízható és biztonságos eredményt szeretnénk elérni.  

A fuga erősíti a csempék tapadását és meggátolja a nedvesség és a szennyeződések bejutását a csempék mögé.

Teljesen más összetételű fugára van ugyanis szükség egy fürdőszobában, úszó-pancsoló medencében, mint egy konyhában, és egészen más teherbírásúnak kell lennie, ha a nappalinkba, esetleg padlófűtésre, vagy ha kültérbe kerül a tömítőanyag.

fuga.jpg

Konyhánkban szükséges, hogy tejsaválló legyen a fuga anyaga, egyébként elszíneződhet normál konyhahasználat közben. A zuhanyzóban, fürdőben a vízállóság a fontos – és fennáll a penészesedés veszélye is. Kültéren a napsugárnak, erős hőingadozásnak, esőnek, hónak is ellent kell tudnia állni a fugaanyagnak.

A fugázáskor választhatunk szélesebb vagy keskenyebb csempe távolságot – fuga szélességet, ez is megszabja, milyen fugázó anyagot célszerű választanunk.

A MAPEI fugázókat bátran ajánlom, mert jó minőségűek, flexibilis epoxigyantából készülnek, adalékokkal vízlepergetővé, még rugalmasabbá tehetők.

 

---

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz hozzánk a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jolfestesz.blog.hu/api/trackback/id/tr965051929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása