HTML

Jól festesz!

Sok-sok tapasztalatunk gyűlt össze az elmúlt évtizedekben, ezekből szeretnénk átadni a legfontosabbakat, leghasznosabbakat. A székesfehérvári Krüger Festékkereskedés csapatától szeretettel. Honlapunk: http://krugerfestekbolt.hu/

Friss topikok

Jól festesz!

A Krüger Festékkereskedés szaktanácsadó blogja

2013.05.16. 11:18 jólfestesz

Micsoda lábazat!

Címkék: gyöngy vakolat műgyanta lábazat polisztirol krüger vízbázisú szemcsés lábazati vakolat zártcellás gyöngyvakolat színes vakolat előkevert gletvas lábazati festék

Lábazat az épület külső falazatának talajszinttől felfelé eső kb. 60 cm magas felülete. Ez az a magasság  ameddig esőzésekkor a „visszapattanó” esőcseppek nedvesítik a falazatot.

A legfőbb hatás tehát, aminek ellen kell állnia a lábazati vakolatnak és lábazati festéknek: a víz és télen a fagy együttes hatása.

lábazat.jpg

A lábazati vakolat – nevezik gyöngy vakolatnak is – műgyanta bázisú, szemcsés, színes vakolat, többféle színben kapható. Fontos, hogy csak függőleges vagy ferde felületen alkalmazható – ha megállna rajta a víz a „gyöngyök” miatti érdes felületen – lefagyhatna.  Glettvassal kell felvinni a felületre.

A lábazati festék vízbázisú, gyárilag előkevert színekben – de boltban tovább színezhető - így bármilyen színben kapható, színátmenet nélkül illeszthető a homlokzat festék színéhez. Tartós, időjárás és UV sugárzás álló. Ecsettel vagy hengerrel felvihető a felületre.

A vakolat és a festék alá is mindig kell alapozás, különben lefagy.

Ha lábazatot hőszigetelünk, csak zártcellás polisztirolt  szabad alkalmazni, mert ez nem szívja fel a vizet. Ebből következően fagyálló is és a hőszigetelő képességét is megtartja.

Magánépítkezők és barkácsolók  kérdezzenek meg szakembert, mielőtt lábazati vakolatkészítési vagy javítási munkába vágnak!

---

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz hozzánk a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jolfestesz.blog.hu/api/trackback/id/tr585051946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása