HTML

Jól festesz!

Sok-sok tapasztalatunk gyűlt össze az elmúlt évtizedekben, ezekből szeretnénk átadni a legfontosabbakat, leghasznosabbakat. A székesfehérvári Krüger Festékkereskedés csapatától szeretettel. Honlapunk: http://krugerfestekbolt.hu/

Friss topikok

Jól festesz!

A Krüger Festékkereskedés szaktanácsadó blogja

2013.01.11. 13:04 jólfestesz

Hőszigetelés

Címkék: székesfehérvár hőszigetelés szigetelés hőveszteség krüger festékbolt festékkereskedés festéküzlet festékház penészedés szigetelni

A hőszigetelés nem látványos, de nagyon is figyelmet érdemlő kérdés, mert ha rosszul – hibás elgondolás alapján – készül, többet árthat, mint amennyit használ, pedig akár 30-40%-o is spórolhatunk a fűtésen.

Nagyon fontos a sorrend – ha nem tudjuk egyszerre a falakat, a tetőt és az alapot is szigeteltetni –, akkor a tetővel érdemes kezdeni. Miért is? A meleg levegő felszáll, és így télen arra szökik el a legtöbb hő, illetve nyáron ezt a részt éri a legintenzívebb napsugárzás, itt a legerősebb a melegedés.  Második lépés legyen az alap, a Föld felé is nagy lehet a hőveszteség, és csak utolsó a falak hőszigetelése. A falak hőszigetelését egy jó minőségű tégla választásával már elve megalapozhatjuk.

hőszigetelés.jpg

Sokat javíthatunk otthonunk hőszigetelésén a nyílászárok cseréjével, de érdemes ilyenkor várni 1-2 évet a hőszigeteléssel, megfigyelve, lélegzik-e eléggé a ház, nem indul-e el a penészesedés az új ablakok tökéletes légzárása következtében.

Két típusú hőszigetelő anyag közül választhatunk. Az egyik az üveggyapot – drágább, de jobb a légáteresztő képessége –, a mási a polisztirolhab – ennek alkalmazása kicsit olyan, mintha műanyag-zacskót húznánk a házra, gátolja az egészséges lélegzését a tetőnek, falaknak; felléphet a párásodás, penészesedés.


---

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz hozzánk a Facebook-on is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jolfestesz.blog.hu/api/trackback/id/tr195012117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása